Η Zulupixels γνωρίζοντας τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στα σχολεία και με γνώμονα την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι παράγοντες από το Χαμόγελο του Παιδιού καθημερινά για την αντιμετώπιση τους, ανέλαβε με ευχαρίστηση και υπερηφάνεια την δημιουργία του βίντεο με τίτλο “Κάθε μέρα στο σχολείο”, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην καταπολέμηση ίσως του μεγαλύτερου προβλήματος που μπορεί να βιώνει ένα παιδί στη καθημερινότητα του. Το Bullying.

Πες όχι στον πόνο, τον φόβο και την ντροπή

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που παρουσιάζει τον σχολικό εκφοβισμό και την ψυχολογική βία που δέχονται πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια της εφηβικής αλλά και προεφηβικής τους ηλικίας. Το βίντεο δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού, με αφορμή την χθεσινή (6 Μαρτίου) πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού και στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει δημιουργήσει “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!”. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα την σχολική κοινότητα, ώστε να κινητοποιηθεί πιο ενεργά προς την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε κανένα παιδί να μην φοβάται και να νιώθει πόνο ή/και ντροπή για τον εαυτό του/της.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο μιλούν στην κάμερα παιδιά διαφόρων ηλικιών και εξηγούν με ποιους τρόπους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα του bullying στην καθημερινότητα τους. Ίσως ο πιο άσχημος παράγοντας τέτοιων περιπτώσεων είναι ότι μπορεί να μη το γνωρίζει κανείς!

Ο στόχος μας με την παρουσίαση αυτού του βίντεο είναι να γίνει ευρέως γνωστό αυτό το πρόβλημα και να δημιουργηθεί πνεύμα εγρήγορσης από γονείς και παράγοντες του σχολικού περιβάλλοντος για την έγκαιρη αναγνώριση και εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων, ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση αντιμετώπισής της.

Το bullying είναι ένα είδος ψυχολογικής βίας κι όχι απλά μια φάση της ηλικίας που περνάει ένας έφηβος, το οποίο αγνοώντας το θα περάσει. Πρέπει να αντιμετωπιστεί!